Skip to main content

Sensing Fascia Online

Utbildningen som du kan gå i din egen takt

Den här utbildningen är för dig som vill påbörja en upptäcktsresa inom dig själv och din spännande fascia. Allt vi gör spelas in och du följer med live när det passar dig.

Kursstart för omgång nummer Ett

2024-05-11

Sensing Fascia Online

Varmt välkomna till den här utbildningen - Sensing Fascia Online! Vill du vara med och skapa en djupgående och hållbar förändring i alla dina delar inom dig samt även få möjligheten till att kunna sprida vidare allt detta till andra, läs då vidare och låt dig inspireras av vad den här unika utbildningen med 100% fokus på din fantastiska fascia har att erbjuda. 

Sensing Fascia är precis som det låter: att uppleva, utforska, uppfatta, observera och på djupet känna av sin fascia och sig själv. Fascia är allt som vi är och utan vår fascia så skulle vi inte fungera eller ens finnas. Vår fascia är det som binder och länkar samman alla delar inom oss. Alla våra celler och nerver badar i vår fascia och man tror även att det är vår fascia som står för energiutbytet vi har utanför oss själva. 

Pratet om fascian är verkligen något som har blivit på mångas läppar de senaste åren. Fler och fler ser storheten och helheten med den och mycket börjar luckras upp av föreställningar vi haft de senaste seklerna. Eftersom detta inte är något nytt, så sträcker sig kunskapen och upplevelsen om vår fascia flera tusen år tillbaka i tiden. Uppfattningen om den fanns bevisligen, men kanske inte det exakta ordet och termen för vår fantastiska väv.  

Är du nyfiken så läs mer om vad du kan förvänta dig av att vara med på vår mest unika och transformativa utbildning och självläkningsform hittills. Vi har skapat en helt otrolig utbildning som du kan gå bara för din egen skull eller göra den för att sprida vidare. Vi har även gjort upplägget så du kan göra den på din kropps villkor; allt spelas in och läggs upp att ha livslång tillgång till.

Vår fascia

De flesta av oss går någon gång omkring och är trötta och har ont i våra kroppar i stället för att bekräfta oss själva och känna det vi känner. Vi stoppar undan våra emotioner i vår fascia och går i stället med smärtor, skav, sjukdomar och utmattning.  

Samhället vi lever i idag uppmuntrar oss tyvärr inte till att vara emotionella och på djupet känna sorg, rädslor eller oro. Det är inget fel på de känslorna, det blir fel först när vi blir tränade i att trycka bort känslorna i stället för att låta de få komma upp och passera vidare ut ur oss.

Emotion - Energy in motion

När något utanför oss sker och vi som barn inte tillåts att få leva igenom det som händer, så händer det i stället något med oss. Vi lär oss att känslor är fel och till och med fult ibland. Vi lär oss då att stänga av våra uttryck och de vi är, de vi har kommit hit för att vara. Vi gör det för att anpassa oss och inte hamna utanför familjen,  gemenskapen och gruppen.  

Genom att närma oss vår fascia så närmar vi oss även de vi är där bakom och under. Vår fascia är det som har fått hålla allt detta tills vi är redo att ta över processen att känna och leva igenom alla register av känslor och emotioner. 

Kom ihåg att det är inget fel i att känna sorg, ilska, vrede, rädsla eller oro. Utan de starka förmågorna som vi har möjlighet att känna hade vi aldrig varit där vi är i dag. Vi är enormt anpassningsbara och alla våra uttryck behöver få finnas för att inte fastna i en vinkelvolt av emotioner i vår fascia. 

Rörelse är liv

Genom rörelser så läker vi. Vi kan aldrig läka något genom stillhet, för vi är liv och rörelse i hela vår uppenbarelse. Allt som lever rör på sig i sina vätskor och andas - våra celler, träden, vinden, djuren och vi själva. Det är först när vi tvingas till stillhet som vi kommer till obalans och skapar smärta och sjukdom.

Själva ordet ”sensing” betyder att känna av, att uppleva och uppfatta vad som pågår inom och utom oss. Att bli en sådan bra vän med sig själv som möjligt, så man kan ta beslut som bara blir på just sin kropps villkor.

När vi gör Sensingens fasciaflöden så tonar vi in på vår djupaste design inom oss. Vi blir ett med oss själva och vår fascia kan då släppa på toxiner och ta in vätska och näring, som skapar en helt annan energi, rörelse och hälsa inom oss.

Vi vet att vattnet strukturerar sig inom oss när vi rör på oss och det är bland annat rörelser som våra fasciaflöden och fasciella manövrar som bidrar till den läkande virvlingen inom oss.

Möt läraren

Det är min historia och min kropps konstitution som gör att du har hittat hit och är mer nyfiken på vad Sensing Fascia är. Jag kom till planeten jorden en stormig augustimorgon 1969. Jag föddes med ett överaktivt nervsystem som gjorde att mina vävnader inte fick samma förutsättningar att skapa starka och hållbara band som andra. Jag är alltså överrörlig, jag är inte vig, utan mer rörlig i mina leder.

Detta har lett till att jag har dragit på mig många skador och mycket smärta under åren med all den yoga som jag har gjort i mitt liv. Jag har pressat mig själv oerhört mycket och mestadels lyssnat på yttre lärare, i stället för den vackraste och sannaste läraren som jag alltid hade inom mig. Detta har gjort att jag har utsatt mina vävnader, leder och ligament för en oerhört massiv press och stress under många långa år.

Min vändning kom när jag fann mer somatiska, naturliga och fasciavänliga rörelser som bara var på min kropps villkor. Jag började så sakta få tillbaka mer av mig själv, både fysiskt, sinnligt och själsligt. Det arbetet jag gjorde med mig själv, gjorde i sin tur att Sensing Yogan föddes 2019.

2022 fann jag även de fasciella manövrarna från Human Garage som tog med min kropp och själ på en underbar resa ännu djupare in i mig själv. I dag så kombinerar jag dessa manövrar med mer fasciaflöden som har gjort mig starkare och lugnare.

Utbildningens innehåll

Vi kommer att skapa en helt otrolig sommar med liveträffar med klasser fyllda av underbara fasciaflöden, fasciella manövrar, Sensing-rörelser, olika tekniker, breathwork och mycket mera. Utbildningen är uppdelad i fyra olika block med olika teman och fokus för olika delar. Mellan helgerna träffas vi varje torsdag för att göra klasser och lyssna på våra gäster och resterande tid är ni välkomna att marinera i allt fantastiskt material som finns tillgängligt på eran sida samt diskutera i vårt community.

Liveträffar

En stor del av utbildningen utgörs av våra underbara liveträffar där vi träffas online. Fyra fantastiska helger där med liveträffar både lördag och söndag för genomgångar, bildpresentationer, klasser och diskussioner. Alla torsdagar däremellan så träffas vi för att göra flöden, manövrar, reset, träffa gästlärare och ha frågestunder och mycket mer.

Gästlärare

Våra gästlärare är en stor och viktig bit i att ge mer och fler vinklar och tankar om vår fascia och hur vi kan närma oss den. Vi kommer återkommande få lyssna på och göra rörelser med Anna Skoglund från 28-dagars Reset. Vi kommer även att få glädjen av att gästas av självaste Garry Lineham - grundaren av Human Garage med mera!

Föreläsningar

Varje ny del av utbildningen inleds med flera bildpresentationer där vi presenterar och går igenom temat mer på djupet. Dessa tar du del av på egen hand så att du i lugn och ro kan smälta det och ta noteringar. Vi kommer även att ha kortare föreläsningar när vi ses på helgerna och vissa torsdagar relaterat till ämnet.

Klasser & Sekvenser

Det kommer att finnas flera förinspelade klasser och sekvenser som följer temat på utbildningens fyra olika delar. Dessa klasser och sekvenser kan du återkomma till och göra hur många gånger du vill. De läggs upp i samma takt som vi släpper nya föreläsningar med våra olika teman.

Genomgångar

Flera förinspelade teoretiska samt praktiska genomgångar av olika tekniker och liknande vi tillämpar inom Sensing. Här får du i mindre portioner och mer lättsmält information om din fascia, ditt nervsystem och hur du kan tänka när du börjar med rörelser på din kropps villkor.

Positioner & Tekniker

Över 40 stycken förinspelade fasciaflöden, manövrar, resets, tekniker och positioner att gå igenom och alltid komma tillbaka till. Dessa går vi även igenom när vi träffas och göra klasser och härliga stunder.

Kursmaterial

Tillsammans med inspellade videor finns även material i form av manualer och liknande att ladda ner. Allt material kommer att ligga kvar för alltid och man kan gå alla utbildningar hos oss i sin egen takt.

Community

Vi har skapat ett eget Community som är öppet för diskussioner och frågor för alla deltagande. Här uppmuntrar vi till att dela med er av erfarenheter och att hjälpa varandra under utbildningen genom att vara sårbara i allt som sker.

Efter utbildningen

Efter avslutad utbildning så kommer vi att fortsätta att träffas regelbundet och skapa stunder som fyller på och även ha teknikgenomgångar, nyheter och en och annan gäst som kommer in. Detta gör vi alla utbildade med en härlig känsla att få skapa dessa stunder med gemenskap.

Vår fascia

Är något som knyter samman allt i våra kroppar. Den finns runt och i alla våra muskler, organ och celler. Den står för kommunikationen i våra kroppar och den skyddar oss i absurdum. Alla vi har en unik konstruktion i vår fascia, den är som vårt fingeravtryck och inte på något sätt satt i sten. Det är därför som vi behöver göra rörelser och annat som tonar in på just vår egen unika konstruktion av vår fascia. När vår fascia mår bra så organiserar den sig i vackra former och håller oss hydrerade. Fascia som inte mår bra lägger sig i kaos och det är ju inte konstigt då att vi själva upplever kaos inom oss om vår livsviktiga struktur fallerar. 

Fasciaflöden

Våra fasciaflöden är något som har visat sig ge mer av den fantastiska återfuktningen och genomströmningen i kroppens alla vävnader och system. De är mjuka och endast på din kropps villkor och de görs med tanken om att vi en gång har haft alla dessa rörelser inom oss. Intuitivt så vet vi hur vi ska röra oss för att skapa lugn och ro. Vi vet hur vi ska reglera vårt nervsystem, få vårt lymgsystem att flöda och hur vi ska hålla oss skade- och värkfria. Intuitivt så vet vi också hur stor roll våra inre organ spelar och kopplingen till våra meridianer ligger i att flöda med vår fascia.

Fasciella Manövrar

De fasciella manövrarna från Human Garage är något som har blivit en stor del i Sensing Fascia, då de påverkar vår fascia där allt som vi har lagrat in ligger. Manövrarna är en blandning av intention, rörelse och andning som går djupt in lager för lager och som släpper på låsningar, trassel och begränsningar i våra rörelser. Det handlar här om att ha ett område som du vill släppa på, aktivera och låsa fascian och efter det röra dig och andas. Andningen som även den bidrar med rörelser är en stor och viktig del i manövrarna. 

Vi är ljus

I dag så pratar man mer och mer om hur vi är flytande ljus – liquid light och hur viktigt det är att på djupet förstår hur vi släcker lågan och ljuset inom oss när vi inte tar hand om vår fascia. Vi har i varje liten cell ett kärnkraftverk som skapar vibrationer och vågor inom oss. Dessa vibrationer går mellan våra kroppar och vår hjärna som tolkar vad som pågår inom oss. När vi inte tar hand om vår fascia och när vi slutar lyssna inåt så dimrar ljuset ner och vi upplever skav, obalanser, trötthet, utmattning, sjukdomar och annat.

Som om vi är ljus i vår absoluta form och att vi tänder upp det inom oss genom fascian och även kan släcka ner det genom fascian. Då är det väldigt nära att tro att vi är något stort på gång med rörelser och kärlek för just vår fascia som bara är på kroppens unika villkor.

Intentionen

Vilken är din intention med att vara med på den här resan? Vill du lära dig mer om fascian, vill du komma ur smärta och sjukdom. Vill du finna språket inom dig som talar, men som du inte riktigt hittar orden till. Vill du finna en gemenskap med andra som är på samma resa som du. Vet du bara inom dig att detta är vägen du vill gå och att din kropp har längtat efter.

När vi sätter en intention så förstår vårt djupaste inre det. Det är för att vår fascia i dag ses som ett metasystem och lyssnar till vårt syfte och vårt inre. Det är därför som en intention i en rörelse går djupare och vidare än vad man kanske på utsidan förstår eller upplever. Det är även därför som din intention med den här utbildningen kommer att ta dig mer djupgående och mer inom.

Gäster

Våra gästlärare är en stor och viktig bit i att ge mer och fler vinklar och tankar om vår fascia och hur vi kan närma oss den. Vi kommer återkommande få lyssna på och göra rörelser med Anna Skoglund från 28-dagars Reset. Vi kommer att få glädjen av att gästas av självaste Garry Lineham, grundaren av Human Garage. Peter Mattsson som är en del av Sensing kommer även att komma in och gå lite djupare i vår fascia och hur han ser på den samt näring för vår fascia. Vi kommer även att få fröjdas med underbara Lise Benberg som är en fena på lymfsystemet och som även skapat en egen form som heter Fasciayoga. Storytelling för din fascia är även något som du kommer att få uppleva av fina Valentina Hagman som kommer att få din fascia att jubla av lycka.

Vad ni får med er

Vi kommer att skapa en helt otrolig sommar med liveträffar och liveklasser fyllda av djupdykningar i vår fascia genom rörelser, upplevelser, kunskap och samtal.

 • Härliga och närande fasciaflöden samt somatiska flöden för hela kroppen med Sensingen som bas

 • Fasciella Manövrar från Human Garage

 • Fascians roll i kroppen som ett metasysytem, en informationsbärare och varför den är av sådan stor betydelse i alla delar av vårt liv

 • Att vår fascia är Biointelligent och reagerar mycket snabbare än vårt nervsystem

 • Att vår fascia är en dumpstation och behöver regelbundet ”städas” för att inte slaggas igen och vikten av ett väl fungerande lymfsystem

 • Förståelsen för att en kaosartad fascia ger mer av kaos inom och utom oss

 • Fascian som en del av de vi är och vårt undermedvetna

 • Förståelse om vårt nervsystems uppbyggnad, att det ligger i och samverkar med vår fascia

 • Våra meridianer och hur de påverkar oss genom fascian

 • Förståelsen att många av våra problem har sitt ursprung i vår fascia och att vi behöver titta på oss själva mer på det sättet

 • Förståelsen för hur vi är flytande ljus

 • Förståelsen hur vi är och har hela naturen inom oss, det är ingen skillnad och när vi tonar in oss på det naturliga så läker vi

 • Regelbundna uppföljningar efter utbildningens slut där vi träffas och håller oss uppdaterade om det senaste inom Sensing Fascia

 • En stadig grund för att lära ut, ge vidare och sprida Sensing Fascia och dess fasciaflöden och manövrar till andra

Rörelser & Tekniker

Sensing Fascia är en form för att kunna läka dig själv genom att arbeta mer djupgående med din fascia. Vi har allt inom oss och när vi går djupare och inåt så finns mer av allt där till och framförallt för oss.

 • Lyssna inåt - Att påbörja en resa där din kropps och ditt hjärtas röst får höras för att kunna komma djupare in i ditt inre där djup läkning kan ske

 • Fasciaflöden för alla delar av din kropp för att få igång rörelsen som i sin tur skapar ljuset inom dig

 • Fasciella Manövrar- Manövrar som tillåter oss att komma djupare in i våra vävnader i hela vår existens

 • Pandikulation - En kroppsgäsp, där du naturligt som djuren gör sträcker igenom hela din kropp och släpper på stress, låsningar och spänningar

 • Skakningar - Vi skakar för att släppa på spänningar, växla om i vårt nervsystem precis som djuren gör och släppa på det som nyligen skett eller varför inte något gammalt

 • Torques - Vridningar, olika grepp och fastnålningar av fascian

 • Våra olika zoner i kroppen och de olika trycken, samt kontaktpunkter 

 • Olika andningstekniker 

 • Expansion - Vi går från att stretcha kroppen till att expandera och skapa utrymme genom att sträcka igenom hela kroppen så som djuren och små barn gör 

 • Gäspa och sucka - Att låta kroppen naturligt få gäspa och sucka visar på en reglering i ditt nervsystem  och ger ett enormt välbehag och en mjuk och flödande fascia 

Vem utbildningen är för

Sensing Fascia passar verkligen för alla. Alla har en fascia och den behöver få mer förståelse, uppmärksamhet och kärlek.

 • Personer som inte kommer ur sin smärtproblematik med varken träning, behandling eller medicinering 

 • Personer som ligger på utmattning, kronisk trötthet, hormonella problem med mera 

 • Personer som har tränat och kanske tävlat och använt sin kropp mycket eller ensidigt 

 • Alla från "överrörliga" till "stela" där fascian inte fungerar optimalt 

 • Personer med olika diagnoser som ofta kan härledas till en fascia som inte har sin fulla funktion 

 • Till exempel: Fibromyalgi, Autoimmuna sjukdomar, Scolios, spondylos, Ischias, diskbråck, EDS 

 • Personer med PTSD (Post Traumatic Stress Disorder) 

 • Vid sömnsvårigheter, stark oro, stress och ångest 

 • Alla ålderskategorier (barn, tonåringar, vuxna samt äldre) 

 • Alla som älskar fascia och som vill ha mer av förståelse, mer av senaste forskningen och mer tillgång till sig själv! 

FAQ

Hur lång är utbildningen?

Utbildningen sträcker sig över ungefär 4 månader.

Behöver jag någon tidigare erfarenhet av yoga eller annan form av träning?

Nejdu behöver ingen tidigare erfarenhet av varken yoga eller någonannan form av träning. Du behöver inte ha någon vidare kunskap inom anatomi eller fysik.

Jag har redan utbildat mig inom Sensing Yoga, är denna utbildningen för mig ändå?

Den här utbildningen är för alla som vill djupdyka mer ner i fascian underbara värld och som vill få lära sig mer fasciaflöden och fasciella manövrar och mer om själva fascian.

Vilka dagar och tider sänds live sessionerna?

Ni kan se exakta datum och tider i nästa sektion.

Behöver jag vara med på alla live sessioner?

Nejdu behöver inte vara med på alla live sessioner. Hela tanken med utbildningen är att du ska kunna gå den i din egna takt, och därför kan du välja själva hur mycket eller lite du vill träffas live. Allt material spelas in och läggs upp kort efteråt på ”Din sida”.

Hur kan jag betala?

Betalning sker genom faktura via FortNox och det finns möjlighet för delbetalning.

Kan man dela upp betalning?

Ja, det går alldels utmärkt.

När är nästa kursstart?

Utbildningarna Sensing Yoga Online och Sensing Fascia Online går varranan gång och har januari, maj och september.

Har jag tillgång till materialet efter utbildningen är slut?

Ja. Hela utbildningen blir filmad och upplagd på "Din sida" som du sedan har livslång tillgång till.

Pris & upplägg

Datum

Lördagar och söndagar (09.00-13.00)
11-12/5
8-9/6
6-7/7
10-11/8

Torsdagar (17.30-18.45)
16/5
23/5
30/5
6/6
13/6
20/6
27/6
4/7
11/7
18/7
25/7
1/8
8/8

Plats

Allting som sänds live kommer att gå via Zoom.

Allt material kommer ni hitta under "Din sida" här på hemsidan.

Pris

9 800 kr inklusive anmälningsavgift.

En anmälningsavgift på 800 kr skickas ut efter att vi mottagit anmälan och bekräftat er plats. Resterande belopp på 9 000 kr skickas ut två veckor innan utbildningen börjar.

Det finns möjlighet till delbetalning. En anmälningsavgift på 800 kr skickas ut efter att vi mottagit och bekräftat er plats. Resterande belopp delar vi upp på tre betalningstillfällen som skickas ut två veckor innan utbildningen börjar. Vid delbetalning tillkommer det en fakturaavgift på 100 kr.

Alla priser visas inklusive moms. Kampanjer går ej att kombinera.

Certifiering

Vill du efter utbildningen få ett certifikat så finns det möjlighet att göra en hemtentamen där du svarar på några frågor och sedan skickar in till oss.

Alla som avslutat utbildningen i sin helhet uppmuntras att undervisa, dela och sprida Sensing Yoga. Vi rekommenderar att du själv praktiserar så ofta du kan och håller dig uppdaterad med allt nytt som tillförses under våra regelbunda lärarträffar.

Hoppas du tycker om vad du läst och vill vara med på den här resan med mig och alla andra.

Har du några frågor eller funderingar så tveka inte att skicka ett mail. Vi kommer göra vårt bästa för att hjälpa dig.

Med värme och kärlek,
Mia


Sensing Fascia Online

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input

Det går bra att boka sig som privatperson eller företag. Var noga med att skriv både organisationsnummer och företagsnamn om du anmäler dig som företag. Om du anmäler dig som privatperson så kan du lämna Företagsnamn tomt, men fyll i fullständigt personnummer.

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Anti-spam kod
Refresh Invalid Input

Fakturan kommer sedan från Troofah Medical AB via FortNox. Det kan dröja upp till 14 dagar efter anmälningstillfället innan fakturan skickas ut. Fakturan kan ibland lägga sig i skräpmailen.