Sensing Yoga Online 100 h

Utbildningen som spelas in och som du kan gå LIVE eller se när det passar dig.

Varmt välkomna till den här underbara utbildningen som i vår kommer att gå över fyra helger. Det kommer att bli en vår, där du kommer att få så mycket insikter, kunskap och verktyg som kommer att binda ihop så många olika delar till en helhet. Den helheten kommer komma från insikten om att du & din kropp och alla systemen i din kropp behöver samreglera och arbeta tillsammans för att uppnå optimal hälsa och välmående.

Den här utbildningen har verkligen allt som du behöver för att påbörja en resa inom dig själv. Du kanske har en fysisk kropp du behöver läka eller mer djupa trauman som manifesterats i din kropp och behöver få röra sig för att kunna få lätta och så sakta försvinna. Det spelar ingen roll vad du kommer med, du kommer att få så mycket lättnad i alla delarna och min önskan är att du ska få må så mycket bättre.

Med Sensing Yoga så rör du dig endast på kroppens villkor utan press och med enormt tillåtande rörelser. Detta gör att din psoas vaggas till ett lugn och kan på det sättet sluta fyra av stress i ditt autonoma nervsystem. Detta i sin tur gör att gamla trauman och stress sakta sakta kan få släppa från din kropp och sluta belasta delar i dig som annars aknske skulle vara svåra att komma åt.

Så vi använder oss endast av läkande rörelser som resonerar med dig och din innersta djupaste kärna. Vi går tillbaka till hur vi från grunden är designade att röra oss och hur naturfolk och djur rör sig för att kunna behålla sin hälsa och sitt välmående långt upp i åldrarna. Hur kroppen behåller sin vitalitet och nervsystemet regleras utan vår medvetna inverkan. Vi tittar även på små barn och deras naturliga rörelsemönster och vi följer all ny forskning.

Vad Sensing Yogan även gör som är så unikt är att den tar kroppen till ett lugn & ro-tillstånd i rörelse! Den gör det genom att frisläppa ett hormon inom oss som heter OXYTOCIN. Detta hormon är det som gör att vi kan komma till ett lugn & ro-tillstånd i stället för att bara känna oss avslappnade efter en yogastund. Oxytocin är närvarande när mor och barn ska anknyta, när amningen ska fungera och i nära relationer där man känner tillit. Du kan aldrig vara stressad och frisätta oxytocin för läkning samtidigt. Det är också oerhört viktigt när man vill läka ut trauman och fysiska obalanser.

Så skillnaden mellan lugn och avslappning är alltså skillnaden för vår vagusnervs mående. Att vara avslappnad ger bara en tillfällig återhämtning, som efter en skön yogaklass eller ett löppass. Lugn är kroppens medfödda tillstånd, där din vaguston höjs, det tillståndet när allt resonerar som det ska, alla systemen regleras och vi har en återfuktande och fungerande bindväv. Det är också då den antiinflammatoriska substansen Acetylkolin frigörs och kan bidra med läkning på djupet.

Sensing Yoga behöver verkligen upplevas för att förstås. Det är bara din kropp som kan tala om för dig om det som beskrivs ovanför stämmer, ingen lärare, ingen bok, ingen tanke, ingen vilja i världen kommer att kunna berätta och bekräfta det som din kropp kan. Lita på din kropp, men framför allt börja LYSSNA på den. Lyssna inåt och upplev den ljuva musiken från ditt innersta som spelar på din kropps unika strängar!

Teknikerna vi använder inom Sensing yoga är:

Pandikulation - En kroppsgäsp, när du naturligt sträcker igenom hela din kropp och släpper på låsningar
Skakningar - Som släpper på spänningar, växlar om i ditt nervsystem och frigör må-bra hormoner
Rockningar - Man rockar kroppen för att hyaluronsyran ska börja suga åt sig vatten
Vaggningar - Att gunga från sida till sida eller som att vagga ett barn skapar lugn
Lirka & snurra upp - Att lirka med vävnaderna för att reda ut trassel i bindväven som uppkommit vid skada, truman eller obalanser
Expanssion - Vi går från att stretcha kroppen till att expandera och skapa utrymme genom att sträcka igenom hela kroppen
Gäspa & Sucka - Att låta kroppen naturligt få gäspa och sucka visar på en reglering i din Vagus

Vad du får på utbildningen:

 • Enkla och mjuka flöden som är naturliga, mjuka och milda för hela kroppen
 • Nervsystemets uppbyggnad - Förståelsen att vi är vårt nervsystem, på gott och ont!
 • Vagusnervens betydelse för oss samt övningar och tekniker
 • Pandikulationen, kroppsgäspens och sträckningens syfte och teknik som är så viktig
 • Somatisk minnesförlust och vad det är och varför vi får det
 • Bindvävens roll i kroppen som är stor!
 • Psoas som en ur-vävnad i våra kroppar
 • En förståelse för hur smärta uppkommer och vad vi kan göra åt den med egna små tekniker och rörelser
 • Hyaluronsyran och hur vi kan få igång hydreringen, återfuktningen
 • Proprioception, interoception & exteroception - våra sinnen utöver våra fem
 • Lära dig ett par enkla Havening sekvenser
 • Powerpoint-presentationer
 • Klassupplägg
 • Alla positioner filmade var och en för sig med tydliga instruktioner
 • Utförliga bilder på positioner samt förklarande text i PDF
 • Manual hemskickad (endast sverige) samt på en PDF
 • Ett block där vi lär oss att undervisa online via zoom
 • Hela utbildningen filmad och upplagd på en plattform i block. Behålls för alltid
 • En livslång tillgång till allt nytt som kommer med olika uppdateringar och så vidare. En gemenskap med andra som gått och workshops mm kontinuerligt utan kostnad

Passar för:

 • ALLA, alla som vill må bättre och hitta till mer tillåtande yoga och rörelser bara på kroppens villkor
 • Stressade & Utmattade personer, ME, Kronisk Trötthetssyndrom
 • Personer med PTSD (Post Traumatic Stress Disorder)
 • Fibromyalgi
 • Autoimmuna sjukdomar
 • Vid smärta, svid och brännkänslor i kroppen
 • Inflammationer i kroppen
 • Scolios, Spondylos, Ichias, Diskbråck
 • Bindvävsproblematik/EDS (Ehler Danlos Syndrome)
 • Skadade som inte hittat något att komma igång med
 • Personer som "gör allt rätt", men inte hittar tillbaka helt
 • Både "överrörliga" & "stela"
 • Vid sömnsvårigheter
 • Alla ålderskategorier (barn, tonåringar, vuxna samt äldre)
 • Terapeuter, Fysioterapeuter, PT-tränare, yoga/pilateslärare
 • Alla som vill få in mer lugn & ro i kroppen
 • ALLA helt enkelt...

Pris och upplägg

När: Höstens datum 10-11/9, 8-9/10, 12-13/11 & 10-11/12
Tid: Lördagar & Söndagar kl 9.00 – 15.30
Var: Hemma hos dig själv via Zoom
Pris: 9 800 kr (inkl anmälningsavgift 2 000 kr)
Anmälan: Fyll i formuläret längst ner på sidan

Platserna är begränsade och vi tar in max 100 deltagare.

Vill du dela upp betalningen så betalar du 3300 kr x 3 på 10, 40 & 70 dagar. Var tydlig och meddela det i formuläret. Erbjudandet kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Har du gått en kurs hos oss under 2022 (Vagus, Ditt Bästa, Vårstäda eller Psoas) så dras den avgiften av från hela utbildningspriset. Meddela det i din anmälan. Gäller endast en kursavgift.

Fakturorna kommer sedan från Troofah AB via FortNox. Fakturan kan ibland lägga sig i skräpmailen så kolla där före ni skriver och frågar.

Fördjupa dig inom sensing yoga

Vill du efter vårt år tillsammans gå ut och undervisa i Sensing Yoga så kan du certifiera dig och få ditt godkännande att undervisa under vårt namn. Vi träffas i grupp om fyra inkl mig och ni gör varsinn klass på ca 20 minuter. Vi kommer också att diskutera igenom frågor som ni fått i förväg så att allt känns bra när vi avslutar denna utbildning. Det här brukar vara en mycket härlig del då det inte finns något krav på perfektion utan mer en gemensam reflektion mellan er och mig. Detta kostar inget extra.

Både Sensing Yoga Online med fyra helger och den Ettåriga kommer att fokusera på grunden i att kunna gå ut och undervisa i Sensing Yoga. De kommer båda att lägga stor vikt vid de vi är och hur vi kan öka den förståelsen. Om du väljer mellan de båda så kan du se att det är tiden de går över som är den största skillnaden samt mer Sensing klasser på den långa. Så det är mer om du vill göra utbildningen under en kortare period eller en längre.

Hoppas du tycker om vad du läst och vill vara med på den här resan med mig och alla andra!

Vill ni höra mer om min historia och hur Senisng kom till, så lyssna gärna på en podd jag varit med i. Den hittar du här

Med värme,
Mia Elmlund - Skapare & grundare av Sensing Yoga sedan 2019

Kort om utbildningen

Sensing Yoga Online vänder sig alltså till flertalet av er och den passar så bra att göra just Online då det aldrig finns några rätt eller fel med våra rörelser. Allt sker på kroppens villkor och ibland kan det till och med vara en fördel att vara utan en lärares blick på sig, så man själv kan få hitta in i sin egen kropps unika design.

Allt filmas och delas i upp i block på en plattform där man lätt hittar till de olika delarna. Det materialet behåller ni för alltid och kan gå tillbaka och titta på när ni vill, hur mycket ni vill. Du behöver alltså inte vara med live alla tillfällena.

Vi blandar teori, teknik och praktiska stunder med frågestunder och ljuvliga Haveningstunder för lugn & ro. Vi har flera kortare pauser och en lunch på 60 minuter (12.00-13.00). Vi har en grupp på Facebook där vi kan dela och fråga saker. Lägga upp klasser och tips.

Vill du efter utbildningens gå ut och undervisa i Sensing Yoga så kan du certifiera dig och få ditt godkännande att undervisa under vårt namn. Du bokar en timma med mig och så gör du en klass på 20-30 minuter för mig och du får svara muntligt på några frågor som du fått i förväg. Det här brukar vara en mycket härlig del då det inte finns något krav på perfektion utan mer en gemensam reflektion mellan dig och mig. Detta kostar inget extra.

Vill du redan nu ladda ner vår App och börjar ta till dig Sensing Yogans fantastiska fördelar och göra lite var dag för att förbereda kroppen och sinnet på vår gemensamma resa som startar våren 2022. Sök på Senisng Yoga på både Iphone och Android. Vi har även en plattform som ni når genom www.sensingyoga.se Där kan ni vara medlemmar en månad för endast 10 kr.

Inspirationen och grunden till SensingYoga ligger i 25 års utövande av yoga och allt gott och även mindre gott som det medfört. Våren 2019 hittade jag Yasmin Lambert och hennes SomaSensing Theraphy och även till mer somatiska former som Hanna Somatic. Detta ledde mig till att skapa SensingYoga som binder samman allt det som jag tagit in och lärt med i alla år

Mia Elmlund

Kurs / Utbildnings -anmälan

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input

Det går bra att boka sig som privatperson eller företag. Var noga med att skriv både organisationsnummer och företagsnamn om du anmäler dig som företag. Om du anmäler dig som privatperson så kan du lämna Företagsnamn tomt, men fyll i fullständigt personnummer.

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Anti-spam kod
Refresh Invalid Input

Adress

Energigatan 15 C
434 37 Kungsbacka
Sverige

E-Post

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Troofah Medical AB
Org.nr: 556537-5002

Har du varit aktiv prenumerant tidigare och vill påbörja en ny prenumeration? Klicka här

© COPYRIGHT Troofah Medical AB 2021 - All rights reserved - Webbplattform skapad av Joomlaproffs.se