Sensing Yoga & Life 200 h

Välkommen till en yogautbildning om hela livet. För dig som vill leva det livet du innerst inne längtar efter. För dig som vill lära känna dig själv, hitta din inre röst och finna modet att följa ditt hjärta.

I balans mellan öst och väst, med yogans över 5000 år vackra livskunskap och den senaste forskningen erbjuder vi olika verktyg och övningar för att skapa hälsa & välmående inifrån och ut.

En yogautbildning utöver det vanliga med utgångspunkt i din personliga resa. I kärlek till dig själv. I balans och välmående för kropp & själ. Vi utgår ifrån en holistisk syn på hälsa och erbjuder dig personlig utveckling, mental träning, yoga- & livskunskap, flödande yoga, meditation, andningsövningar, skogsbad, sound healing, yoga nidra mm att uppleva tillsammans med likasinnade i en varm och härlig atmosfär.

Med grunden i Sensing Yogans synsätt kommer vi mjukt att guida dig in till din egen inre guide.

Vi lämnar prestation och prestige och träder in i tillåtande rörelser med härliga, naturliga, flöden - på din kropps villkor, i kärlek till dig själv!

Vi erbjuder gedigen kunskap och hjälpsamma verktyg både för din personliga och själsliga utveckling och för dig som har en önskan om att bli yogalärare.

Välkommen till en yogautbildning om hela livet. Om yogans vackra livsfilosofi, om kroppen, om sinnet, om livet och om kärleken till dig själv, de omkring oss och till planeten vi bor på.

Beskrivning av utbildningen

Yogafilosofin rymmer inte bara befriande andningstekniker, meditation och härliga yogapositioner. Denna över 5 000 år gamla visdom är så obeskrivligt vacker och sammanfattar hela essensen av livet. Ni kommer få ta del av yogans livskunskap och med den som stöd påbörja en egen resa där du får finna din sanning, lyssna till din själs röst och följa ditt hjärta.

Du kommer få utforska hur du kan applicera yogan på livet utanför mattan. Hur du kan ”leva yoga” med alla de lärdomar och insikter vi får med oss för att möta livet, dig själv och omvärlden på ett helt annat sätt. Hur du kan leva i acceptans och tillit och hur du kan börja skapa det livet du vill leva.

Vi kommer prata om hur vi kan skapa hälsa och välmående inifrån och ut med ett holistiskt synsätt på hälsa där kropp & själ hänger samman. Genom personlig utveckling och mental träning tittar vi på tankemönster & beteenden och vad vi kan göra för att höja vår energi och vår frekvens.

Du får öva dig på att lyssna inåt, med självkärlek, självkännedom och självmedkänsla. En spännande och lärorik resa fysiskt, mentalt, emotionellt och själsligt.

Med kunskap och insikt om vårt chakrasystem kan vi förstå oss själva bättre, hitta balans i livet och öka vår livskraft - pranan. Vi kommer utforska olika sätt att växla mellan sympatiska och parasympatiska delarna av nervsystemet och tona vagusnerven.

Med hjälp av den senaste forskningen om hur våra kroppar är designade att vara i rörelse och i vila landar vi tillbaka till naturliga medfödda rörelser som hjälper till att lösa upp inre stress, lugna nervsystemet och hjälpa kroppen tillbaka till homeostas och självläkning.

Vi kommer utforska stillhet och återhämtning genom bl a meditation, härliga andningsövningar, avslappnande yoga nidra, rogivande och påfyllande skogsbad och vila till ljudet av sound healing.

Du får kunskap om hur vår kost kan stötta oss fysiskt, mentalt, emotionellt och själsligt, och möjlighet att utforska din väg att fylla på dig själv inifrån.

Utöver Sensing Hathayoga få du ta del av kunskap och helt underbara yogaklasser från både Sensing Yoga, Sensing Yin och Sensing Rest.

En av utbildningshelgerna går helt i Ayurvedans tecken tillsammans med vår gästlärare Eva Sundén. Där får du en introduktion och kunskap om yogans systerlära Ayurvedan. Vi kommer utöva yogaklasser baserade på våra tre doshor - Vata, Pitta och Kapha. Du kommer även få med dig härliga ayurvediska tips och kunskap för att bättre lära känna dig själv för att skapa balans i livet utifrån din dosha. Denna helg motsvarar utbildningen ”Ayurveda steg 1”.

Du kommer även att få en lektion i Skador & tillstånd med Peter Mattsson som kommer att ge många aha-uppleverlser om våra kroppar och dess funktion.

Vi kommer utforska balansen mellan stillhet och rörelse, själen och egot, maskulint och feminint.

Yogans livsvisdom, modern vetenskap och meningsfulla samtal balanseras med skratt, tårar, lekfullhet och lätthet. Vi växer tillsammans i utmaningar, får möta oss i självkärlek och omfamna oss där vi är.

Du som har en önskan om att ge yogan vidare kommer få redskap, kunskap och stöttning för att hitta din väg som yogalärare.

Utbildningens innehåll:

 • Yogafilosofin – läran om livet – den 8-faldiga vägen
 • Balansen mellan livskunskap och tusenårig visdom från öst, och nutida vetenskap & forskning från väst
 • Holistiskt synsätt på hälsa och livsstil, för kropp och själ
 • Personlig utveckling, mental träning, verktyg och övningar för mentalt och själsligt växande
 • Meditation och andningstekniker
 • Yoga nidra och sound healing
 • Genomgång och reflektion kring vårt chakrasystem – en personlig resa genom våra chakran
 • Kroppens anatomi och biomekanik - ny forskning om våra kroppar och dess uppbyggnad
 • Introduktion till Sensing Yoga
 • Introduktion till Sensing Yin
 • Introduktion till Sensing Rest
 • En hel helg i yogans systerlära Ayurveda – med kunskap om mat, yoga, dagliga rutiner, kryddor, örter utifrån din unika dosha.
 • En övergripande föreläsning om Kroppen och dess funktion vid olika medicinska tillstånd med chans till olika frågor från er
 • Gediget kursmaterial samt PP-presentationer
 • Tillgång till en portal där ni kan hämta allt material ni fortlöpande får på utbildningen
 • Möjlighet att utvecklas i en trygg, varm, tillåtande miljö på din individuella resa – tillsammans
 • Den fina sammanhållningen som vi tillsammans skapar i gruppen och mötet med likasinnade brukar vara otroligt uppskattat och värdefullt
 • Vi kommer även ha helt underbara assistenter med på plats
 • Hathayogans grunder, naturliga, flödande, frigörande, läkande rörelser på kroppens villkor.
 • Kunskap om hur vi lär ut säker yoga för att skydda oss själva och ev. framtida elever från skador
 • Kunskap om vårt nervsystem och vagusnerven – hur vi kan hjälpa oss själva och andra att hitta till fysisk och mental balans
 • Kunskap om kostens betydelse - hur vi kan utveckla och stärka vårt immunförsvar och vårt mående fysiskt, mentalt, emotionellt och själsligt
 • Kunskap och verktyg för att kunna gå ut och undervisa egna yogaklasser

Vem passar utbildningen för

Den här utbildningen är för alla, inget krav på tidigare erfarenheter krävs. Det som är viktigare är att vi kan mötas med ett öppet sinne och ett varmt hjärta.

Den här resan är för dig som vill:

 • Jobba med din personliga utveckling och få vertyg för att må så bra som möjligt i kropp & själ
 • Fördjupa och förändra din egen yogapraktik utifrån din unika kropps villkor
 • Ta del av yogans fantastiska livsfilosofi för att hitta ett varmare förhållningssätt till dig själv och din omvärld
 • Utforska ett naturligt holistiskt synsätt för att må så bra som möjligt fysiskt & mentalt
 • Arbeta som yogalärare och ge yogan vidare till fler som längtar efter härliga, naturliga, flödande, läkande rörelser

Intyg och certifiering

För att du ska få ut det mesta möjliga på din personliga resa, kommer du att få lättare uppgifter att reflektera över under utbildningens gång. Precis som i vår yogapraktik på mattan är detta bortom prestation och prestige, och istället en fin möjlighet och hjälpsamt verktyg till ditt personliga växande.

Efter fullgjord utbildning får du ett intyg på att du gått utbildningen i Sensing Hatha & Life 200 h.

Efter många års erfarenhet av att leda yogautbildningar har vi aktivt valt att inte tillhöra Yoga Alliance, utan har istället skapat vår egen certifieringsstandard för att du ska känna dig helt trygg i att vi enbart arbetar med personer som uppfyller våra höga krav på kvalitét i kunskap och varma trygga sätt att möta människor.
Vår certifiering är ytterligare ett verktyg för att ni ska känna er trygga i att kunna gå ut och undervisa era framtida yogaelever efter fullgjord utbildning.
Certifieringen är frivillig och fås genom att utföra ett prov där du undervisar en kortare klass i Sensing hathayoga.

Våra lärare

Huvudlärare - Gabriella Eriksson

Jag har under hela mitt liv haft ett stort hälsointresse och har en stor passion för det som får oss att må bra inifrån och ut. De senaste åren har jag verkligen utforskat på djupet hur vi kan ge oss själva förutsättningar att må så bra som möjligt både fysiskt och mentalt.

Jag arbetar idag som yogalärare och holistisk hälsocoach, och har blivit helt förälskad i sensing yogan och allt den bidrar med för kropp och själ genom sina härliga, naturliga, flödande, läkande rörelser. 

Med hathayogan i grunden, tillsammans med yogans vackra livsfilosofi, den holistiska synen på hälsa och nu med Sensing yogan som en ytterligare pusselbit är jag så otroligt tacksam för alla vackra verktyg jag fått för hälsa och välmående.

Jag älskar att röra min kropp och att fylla kropp och själ med allt som får mig att känna mig levande, vara i naturen, gå barfota, dansa, bada, omge mig med fina männskor, vackra möten och innerliga samtal och vill leva livet fullt ut medan jag vandrar här på jorden. Jag har en stor förkärlek till grön näringsrik mat, mitt hjärta klappar för våran jord och jag strävar efter att leva ännu mer i samklang och harmoni med den.

För mig är yogan hela livet, att möta mig själv och de omkring mig med kärleksfulla ögon och medkänsla. Att hela tiden lyssna inåt för att kunna göra val som går i linje med mitt hjärta. Att dela med mig av alla helt fantastiska och livsförändrande tankesätt och verktyg som har tagit mig till en plats i livet som jag älskar mer än någonsin!

Jag känner mig så upprymd, uppfylld och tacksam av att få möjlighet att dela med mig av det till er.

Jag är certifierad Yogalärare 200 h RYT via Camilla Bergström, har gått Mias Sensing yogautbildning 100 h och Sensing yin utbildning 50 h, är diplomerad holistisk coach, har läst psykologi på HH, är utbildad personlig tränare, har gått den gedigna raw food utbildningen Raw Life Educator för Erica Palmcrantz Aziz och har även gått Reiki healing steg I och II.

Mina största lärare i livet är mina barn Juni 8 år & Tilde 5 år som dagligen påminnner mig om vad som är viktigt i livet. 

Mia om Gabriella: Våra vägar korsades så sent som hösten 2020 då vi ringde om varandra ett par gånger. Jag kom då till Gabriellas röstsvar och där och då kände jag att - henne vill jag lära känna! Jag blev geniunt tagen av hennes röst och hennes godhet bara genom ett röstsvar. På den vägen är det som det så fint heter och efter vårat första personliga möte så visste jag att vi skulle arbeta ihop. Gabriella har en sådan djup kärlek för allt på denna planeten. Hon ser allt det goda i alla och naturen är henne lika kär som något annat. Att vara medskapare på den här utbildning med henne känns så naturligt och så rätt på alla sätt.

“The meaning of life is to find your gift and give it away”

Lärare - Mia Elmlund

Jag har med mina över 20 års erfarenhet av yoga som utövare och 15 år som lärare samlat på mig många olika tekniker, verktyg och terapier. Jag började min livsresa i slutet av 90-talet med en stark yogapraktik genom Power-, vinyasa- och Ashtangayoga. Dessa former gav mig energi och glädje och öppnade upp en helt ny värld för, där jag fann något att hålla fast vid, något som jag kunde identifiera mig, något som tog mig bort från vardagen som inte alltid kändes så behaglig att vara i. Dessa yogaformer bidrog som sagt till mycket styrka och glädje, men även till att slita mycket på min kropp och till slut bryta ner den med mycket smärta och en utmattningsdepression, då jag har en överrörlighetsproblematik (EDS) i grunden.

2008 Jag startade upp ett yogaställe, först hemma och 2010 i en större lokal. Där var drömmen att föra samman likasinnade och kunna erbjuda en oas att få vistas i och läkas. Tanken var god och många var de som kom och bidrog till att uppfylla min dröm. Det var sju intensiva år där många lärare och elever kom i min väg. Jag fick tillfället att driva en lunchservering, vara delaktig i att skriva en kokbok, arbeta med underbara lärare från Sverige och långt utanför. Jag fick träffa så många oerhört intressanta och härliga människor. Men det var även de åren som gjorde att jag blev svårt sjuk och till slut blev tvungen att sälja av mitt livsverk.

När jag ser på min resa så här i efterhand så är det i första hand jag själv och mitt driv som både fört mig framåt och även det som bidragit till att göra mig sjuk. Jag har alltid haft en enorm prestation och prestige inom mig. En vilja att alltid göra mitt bästa även om det har varit att gå långt över mina gränser. Det är den problematiken som gjort mig till den jag är idag. Insikten om det, har bidragit till önskan att kunna erbjuda något annat som lärare idag när jag kliver upp på min matta framför dig.

Idag mår jag bra och anledningen till det är att Sensing Yogan kom in i mitt liv mars 2018. Denna yoga med en hel värld av rörelsefrihet, naturlighet, oxytocin-frigörande tekniker, lätthet och kärlek. Jag hade bestämt mig för att sluta med yogan och framförallt att sluta utbilda personer som själva ville ge sig in på yogans underbart snirkliga och magiska vägar. Jag hade bestämt mig för att lägga ner helt och hållet – men universum ville något annat och här är jag fortfarande idag!

Mitt bidrag till utbildningen kommer att vara att ge min egen erfarenhet tillsammans med senaste forskningen av vad olika rörelsemönster gör för olika kroppar. Vi är inte lika och ska därför inte heller praktisera lika på mattan.

Jag har gått två olika 200 h hathayogautbildningar. Tagit många olika workshops och kortare pågyggnadsutbildningar. Utbildad Ayervedisk yogamassör samt Svensk klassisk massör. Utbildad inom Access Bars, Body Sensing Yoga och Gentle Somatic Yoga. Fast livet i sig har nog varit min största utbildning och det jag helst skulle vilja rama in och sätta upp på väggen.

Gabriella om Mia: Tacksamheten för den här fina vackra människan som vill ge vidare den gåva och läkning hon funnit i Sensing yogan för att hjälpa så många som möjligt. Din ovillkorliga kärlek och fina intention i allt du gör är bortom ord. Det är en sådan ynnest att få samskapa den här utbildning tillsammans med dig.

Gästlärare - Eva Sunden

Startade för ca 20 år sedan företaget ”Insikten” och har sedan dess arbetat med att sprida kunskap om hur du når kraft, balans & harmoni i en tillvaro där stress & påverkan utifrån ständigt är med oss.

Eva kommer dela med sig av sina kunskaper inom yogans systerlära Ayurveda – läran om livet och hur vi kan leva enligt naturnes rytm och skapa hälsa med kunskap om vår personliga dosha, mat, dagliga rutiner, örter, kryddor och kunskap om vem du är i kursen ”Ayurveda steg 1” som ingår i utbildningen.

Gästlärare - Peter Matsson

Kommer med massor av kunskap och insikter om våra kroppar och hur de fungerar i rörelse och i vila.

Jag är utbildad osteopat och arbetar dagligen med människor och deras olika problematiker när det kommer till kroppar. Jag har även många andra terapier på mitt cv såsom fascia utbildningar, postural tränare, pandikuleringsterapist mm. Varför jag vill vara med och bidra på den när utbildningen kommer från min egen resa med Sensing Yogan och den förståelsen jag har förvärvat genom dessa naturliga och milda rörelserna.

Jag kommer att bidra med en föreläsning om kroppen och dess läkande förmåga när det kommer till nästan alla medicinska tillstånd. Allt kanske inte kan blir helt bra, men mycket kan bli mycket bättre – det är min devis och det jag arbetar utefter.

Här kommer ni att kunna ställa frågor och även ha tillgång till mig hela utbildningens gång.

Lokalen

Utbildningen sker på plats i Luna klinikens stora mysiga lokaler. Vår yogasal är 180 kvm stor och rymmer lika mycket hjärterum som stjärterum. Dock begränsat antal platser pga Covid-19!

Boende

Vi erbjuder möjlighet att övernatta på plats i Luna klinikens mysiga lokaler utan extra kostnad. Detta brukar vara mycket uppskattat och våra yogaelever brukar känna sig som hemma. Här finns dusch och fullutrustat kök och ett mysigt allrum. Skriv gärna med i din anmälan om du har önskemål om att övernatta på Luna. Ni sover i så fall en-två personer i varje rum på madrass eller massagebädd. Har ni möjlighet så ta med er eget täcke och kudde.

Pris och upplägg

När: UPPSTART 17-18/9 2022. Övriga datum 15-16/10, 12-13/11, 3-4/12,
7-8/1, 3-5/2, 4-5/3, 25-26/3, 22-23/4 & 13-14/5

Tid: Lör 8.30-16.30, Sön 8.30-16.30 (OBS! Även fredag helgen 3-5/2 kl 16.00-20.00)
Var: Lunakliniken
Pris: 36 800 kr, inkl anmälningsavgift 4 000 kr
Anmälan: Fyll i formuläret ner på sidan

Vid frågor om utbildningen är ni mer än varmt välkomna att höra av er till oss och boka in ett samtal. Vi vill också göra er uppmärksamma på att vi har tre jättesnälla vinthundar med i lokalerna vid utbildningarna. De är dock ej med i salen i lokalen vid undervisning. Hör av er om ni har specifika frågor angående detta till Mia på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Vi ser fram emot den här resan tillsammans.

Från våra hjärtan till ditt,
Gabriella & Mia

Kosrt om anmälan

Anmälningsavgift 4 000:- betalas i samband med anmälan. Anmälningsavgften betalas ej tillbaka om ni själva väljer att avbryta utbildningen. Skulle vi däremot av någon anledning välja att ställa in så betalar vi tillbaka hela anmälningsavgiften.

Resterande belopp (32 800 kr) har ni möjlighet att betala som helhet före start senast den 15/8 2021 eller genom 3 st delbetalningar om 11 000:- enligt överenskommelse via mail vid anmälan. Den totala summan ska vara oss tillhanda innan 2021 års slut.

Inbetalat belopp för din utbildning betalas ej tillbaka, vid sjukdom eller annan orsak som ligger utanför vår kontroll under utbildningen, så kan det finnas möjlighet att komma på senare utbildningar för att ta igen missade timmar. Vänligen läs igenom våra villkor.

Observera att när ni väl skickar in er anmälan till vald utbildning har ni 14 dagars ångerrätt, efter det gäller ovanstående och ni godkänner våra villkor vid anmälan.

Då vi ser ett stort värde i att uppleva resan tillsammans på plats är vår intention att utbildningen ska genomföras på Luna, men vid sjukdom, karantän eller resa så kommer vi att kunna erbjuda att vara med via zoom och då gör vi så gott vi kan för att alla ska få känna sig delaktiga. Skulle det däremot inte finnas någon möjlighet att vara på plats på Luna efter start och under pågående utbildning så kommer vi att lägga över hela utbildningen online för alla.

Yoga is more about touching your heart, and less about touching your toes

Kurs / Utbildnings -anmälan

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input

Det går bra att boka sig som privatperson eller företag. Var noga med att skriv både organisationsnummer och företagsnamn om du anmäler dig som företag. Om du anmäler dig som privatperson så kan du lämna Företagsnamn tomt.

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Anti-spam kod
Refresh Invalid Input

Adress

Energigatan 15 C
434 37 Kungsbacka
Sverige

E-Post

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Telefonnummer

0300-70740

Troofah Medical AB
Org.nr: 556537-5002

Har du varit aktiv prenumerant tidigare och vill påbörja en ny prenumeration? Klicka här

© COPYRIGHT Troofah Medical AB 2021 - All rights reserved - Webbplattform skapad av Joomlaproffs.se